SAMVÆRD KÅRES TIL ÅRETS HJERTESAG 2024!

Foreningen Samværd modtager 70.000 kr. fra PFA Brug Livet Fonden til sit velgørende arbejde

Mistrivsel og ensomhed er stigende blandt ældre. En modsvar er sunde og gode relationer på tværs af generationer, som bidrager til et mere meningsfyldt liv når ældre flytter på plejehjem. Netop det arbejder Foreningen Samværd for.

Foreningen Samværd er blevet udvalgt blandt 72 initiativer til at være én af PFA Brug Livet Fondens Årets Hjertesager. Om kåringen siger projektleder i foreningen Samværd, Mai-Brit Bondo, følgende: 

“Vi er enormt begejstrede for at modtage prisen som PFA Brug Livet Fondens Hjertesag 2024, og ser det som en kæmpe anerkendelse af vores arbejde med at skabe livsglæde, fællesskab og samvær. Prisen er for os med til at sætte fokus på, at vi i vores samfund som mennesker har brug for at mødes mere på tværs af alder, baggrund og livsvilkår. Støtten skal derfor også bruges til at skabe øget synlighed på Foreningen Samværds arbejde, så endnu flere generationer får mulighed for at mødes på tværs til Leg på Plejehjem.”

Foreningen Samværd står bag projektet, Leg på Plejehjem, der har til formål at skabe meningsfulde møder på tværs af generationer gennem musik, leg og samvær. Det hele faciliteres af en musikvært og understøttes af medværter.

Leg på Plejehjem skaber rammer for møder mellem mennesker, der normalt ikke mødes. De tror nemlig på magien i det tværgenerationelle møde, fordi det gør alle parter gladere og klogere på livet. Uanset om man er 0 eller 93 år profiterer man af at mødes i et musikalsk fællesskab med en anden generation.

Om udvælgelsen af årets hjertesager siger Jacob Holbraad, der er formand for bestyrelsen i PFA Brug Livet Fonden og i PFA:

”Sundhed og trivsel er vigtigt hele livet, og derfor støtter vi i år foreninger, der aktivt hjælper andre mennesker, som enten kæmper mod akut sygdom eller mistrivsel. Det gælder f.eks. unge som har det er svært i skolen, hvis uheldet er ude, eller personer der har behov for ekstra støtte i hverdagen. Foreningerne er rigtig gode eksempler på værdien af det stærke engagement og den frivillighed, som er en meget vigtig del af vores samfund. Det skal vi ikke tage for givet, og jeg er glad for, at vi i PFA Brug Livet Fonden kan støtte op om deres arbejde.”  


Om PFA Brug Livet Fonden

Fonden blev etableret i 2009 og har til formål at støtte ildsjæle, der hjælper andre til at bruge livet. Den uddeler i år 490.000 kr. til fem hjertesager, hvoraf 70.000 kr. er blevet tildelt Foreningen Samværd. I løbet af indstillingsperioden modtog fonden 72 sager via hjemmesiden pfabruglivetfonden.dk. I udvælgelsen af årets hjertesager har fondens bestyrelse har taget afsæt i både resultatet af en afstemning på fondens side, hvor der blev afgivet cirka 18.000 stemmer, en afstemning på PFA’s kunderådsmøde og en kvalitativ vurdering af de enkelte sager. 

Bestyrelsen består af Formand, Jacob Holbraad, Formand for DGI og næstformand hos Madkulturen og Danske Spil, Charlotte Back Thomassen, Koncerndirektør, Ole Krogh Petersen, PFA, Lone Engberg Thomsen, fhv. formand Teknisk Landsforbund og Forhenværende Bestyrelsesformand, PFA, Torben Dalby Larsen.

Forrige
Forrige

Tre priser på fem måneder!

Næste
Næste

FYSIOTERAPEUT-studerende ANBEFALER LEG PÅ PLEJEHJEM