Søholm

Søholm, Bispevej 70, Viby J.

I skoleferier og helligdage er der ikke tilknyttet en vært til legestuerne, men du er altid meget velkommen til at kigge forbi plejehjemmet og bruge “legehjørnet”, haven og snakke med de ældre.

Legestuen foregår hver onsdag mellem kl. 10-12 som åbent hus, hvor du kommer, når det passer dig og baby.

Kristina Fehr Therkildsen er tilknyttet som vært og byder alle velkommen, sørger for at skabe hyggelige rammer og står i spidsen for 45 minutters baby-ældre-rytmik.

De ældre spiser frokost kl. 12, og der er ikke nogen lukke-tid. Det er op til dig, om du vil blive til frokosten eller eventuelt benytte dig af øvrige faciliteter på plejehjemmet (se under “Mad”).
Plejehjemmet Søholm ligger ud til Brabrandsøen adskilt af skov i naturskønne omgivelser. Plejehjemmet af omgivet af en stor have med hyggelige små stier.

MAD
På Søholm er der tilknyttet lokalcenter med café. Her er der mulighed for at købe frokostretter, varmt mad eller boller/kage. Forudbestilling er ikke nødvendigt.
Du er selvfølgelig også velkommen til at medbringe din egen madpakke.

BABYBIOGRAF
På legestuen kan forældre selv benytte sig af en projekter og tilhørende lærreder, der kan rulles ned og skabe et rum i rummet med mulighed for at gå på safariopdagelse, sejle i skib mm. og opleve et tredimensionalt univers.

LÅN AF LADCYKEL
Der er mulighed for at låne rickshaw-cyklen udenfor legestuen, hvis du skulle få lyst til en tur igennem byen en hverdag eller weekend med en af beboerne og dit barn. Der er plads til to personer foran. Tilmeld dig som frivillig cykelpilot her.

For yderligere oplysninger om legestuen på Søholm kontakt venligst Laura: lapj@aarhus.dk

PRAKTISK – generel information
De 10 plejehjem er fordelt over Aarhus Kommune og har alle fornødne faciliteter i forhold til, hvad en barslende eller hjemmegående forælder har brug for i forbindelse med madning og pusling.

På nogle plejehjem starter rytmikken kl. 10 og varer i 45 minutter. Fra 10.45 og indtil frokost (kl. 12) er der legestue i form af fri leg, hvor du kan fortsætte samværet med de ældre, drikke en kop kaffe og lade dit barn lege med legetunnel, bObles-tumledyr (tak til bObles for donation) eller rasle med æg m.m.
På andre plejehjem starter rytmikken kl. 11.15 og varer i 45 minutter. Her er rytmikken den afsluttende aktivitet, og du er derfor velkommen til selve legestuen fra kl. 10.

Legestuerne på plejehjem foregår enten i selve opholdsstuerne eller i et aktivitetsrum. Du vil blive guidet til stedet. Du er velkommen til at tage barnevognen med indenfor eller stille den udenfor eller i baggården.

Der lægges op til, at du hjælper til med at pakke legetøjet ud og ind igen, inden du forlader stedet.

Du er selvfølgelig velkommen til at gå rundt på plejehjemmene, og du må gerne besøge de ældre i deres egne lejligheder.

Der er ingen aldersbegrænsning på legestuerne med undtagelse af Sandkåsvej.

Du skal være klar over, at nogle af beboere er meget gamle eller syge og kan have svært ved at give udtryk for deres følelser – herunder også deres glæde ved samværet med besøgende. De er glade for dit besøg, selvom de kan have svært ved at give udtryk for det!

Der er fri kaffe på alle plejehjem, og du skal ikke holde dig tilbage for at kigge i skabene efter glas eller sætte kaffen over. Betragt dig endelig som en ven frem for en gæst.